KÖY OKULUNDAN AVRUPA’YA UZANAN KÖPRÜ: E-TWINNING

KÖY OKULUNDAN AVRUPA’YA UZANAN KÖPRÜ: E-TWINNING

Bıçakçı Bedriye Baykaş Ortaokulu Öğrencileri İki Farklı  e-twinning Projesi Yürütüyor

    Bıçakçı Bedriye Baykaş Ortaokulu olarak  kurucusu oolduğumuz “English Skills” e-twinning projesi ile döneme başladık. Okulumuz Müdür Yardımcısı Canan ÇALIŞKAN VURANER, 7/A sınıfı öğrencileri ile proje yürütüyor. Polonya, ve Slovenya'dan okullarla iş birliği yaparak, dönem sonuna kadar ortaklığımızı sürdüreceğiz.

 Projenin temel amacı ikinci yabancı dil olarak öğrencilere İngilizceyi sevdirmek, hedef dili günlük yaşantı içerisinde kullanma becerilerini arttırmak ve farklı kültürleri tanıyarak kendi kültürlerini de tanıtmalarında rehberlik etmek ve bilişim becerilerini geliştirerek dünya vatandaşı olma yolunda öğrencilerimizi destekleyip evrensel değerleri benimsemelerine yardımcı olmaktır.

 “English Skills” Projesi kapsamında öğrenciler, Polonya ve Slovenya’daki arkadaşları ile Yeni Yılı birbirlerine Kartpostal göndererek kutladılar. Öğrencilerimiz için bu, farklı kültürleri tanımak ve farklı milletleri anlamak için faydalı oldu.

 Bir sonraki etkinlikte, İngilizce hikâye yazarak e-kitap hazırlayacak olan öğrencilerimiz, hikayeleri ile ilgili açık uçlu sorular hazırlayarak bunları ders materyali olarak kullanması için ortaklara gönderecek, ortakların hazırladıklarını da kendileri kullanacaklar. Bu sayede hem bilişim teknolojileri becerileri gelişecek hem de okul sınavlarında başarıları artacak.

   E-twinning projeleri sayesinde İngilizceyi severek öğrenen, ders başarısı ve derse olan ilgisi artan e-twinnerlar, aynı zamanda farklı kültürlerden arkadaşlar edinerek bu kültürleri tanıyor ve unutamayacakları bir deneyim yaşıyor.

04.03.2024 50

04-03-202404-03-202404-03-202404-03-2024

İLETİŞİM

Adres:
BIÇAKÇI MAH. BIÇAKÇI KÜME EVLERİ BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU BLOK NO: 59A ÖDEMİŞ / İZMİR


Telefon
(232) 537 4458


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın